Agilityliitto on julkaissut uudet EO-karsintasäännöt

Eli tuollaiset tupsahti, ehkä hieman jälkijunassa sillä keräysaika alkoi jo 1.6. Mielenkiintoinen ratkaisu.. Parhaimmillaan koiran pitää olla parhaassa kisakunnossa n 9 kuukautta vuodesta ja se on paljon se!

Lisäksi saman määrän pisteitä saa oli kisoissa sitten 30 osallistujaa tai 150 osallistujaa. Toisaalta ymmärrän asian, koska pohjoisen kisoissa ei ole niin paljon osallistujia niin aikaisemmin pisteitä oli vaikeampi kerätä, mutta nyt taasen hieman suositaan pikkukisoja?

Toivottavasti jatkoa mietitään.. Itsellä on ehkä eniten oma lehmä ojassa siksi, että meillä on ollut tapana viettää 1-2 viikkoa Lapin lumoissa lomalla tammikuun lopussa / helmikuun alussa ennen sesonkikautta. Nyt tuo traditio lienee pakko jättää väliin karsintojen vuoksi 🙁

Teksti lainattu agilityliiton sivuilta:

EO 2017 joukkueen valinnat sekä osallistumiskriteerit arvokilpailuihin

Kansalliset arvokilpailut

SM-kilpailun ja Maajoukkuekarsintojen osallistumiskriteerit vahvistetaan hallituksen kokouksessa elokuun alussa ja tiedotetaan sen jälkeen.

EO 2017

EO 2017 joukkue valitaan kolmessa karsintakilpailuissa, joista jokaisessa koirakko suorittaa 3 rataa. Suoritukset pisteytetään maajoukkuekarsinnoista tutulla tavalla ja tuloksiin lasketaan kunkin koirakon kaksi parasta rataa kunakin viikonloppuna.

Karsintakilpailut järjestetään seuraavasti

  • 28.-29.1.2017 Tampere
  • 18.-19.2.2017 Vantaa
  • Viikonloppu 4.3.-2.4.2017 välisenä aikana Torniossa tai Rovaniemellä

Osallistumiskriteerit

Karsintakilpailuihin saa osallistua kustakin kokoluokasta 160 koirakkoa Sagin agilityrankingin mukaan. Kilpailut otetaan aina täyteen, eli koirakko, joka ei mahdu rankingin 160 ensimmäisen joukkoon, voi silti päästä mukaan mikäli rankigin 160 ensimmäisestä koirakosta osa jää pois kilpailusta. Rankingia voit seurata täältä.

Osallistumisoikeus määräytyy rankingin tilanteen perusteella 1 kk ennen kutakin karsintakilpailua. Mikäli koirakko on oman kokoluokkansa 160 ensimmäisen joukossa, tulee ko. koirakon maksaa osallistumismaksu ilmoittautuessaan. Mikäli koirakko ei ole kokoluokassaan rankingin 160 parhaan joukossa, koirakon tulee maksaa osallistumismaksu vasta siinä vaiheessa, jos koirakko mahtuu mukaan kilpailuun.

Joukkuepaikkojen jakaminen

EO-joukkueeseen valitaan:

  • Makseissa kunkin viikonlopun 4 parasta koirakkoa
  • Mineissä ja medeissä Tampereen ja pohjoisen kilpailun 3 parasta koirakkoa ja Vantaan kilpailun 4 parasta koirakkoa

EO-joukkueeseen valittavan koirakon tulee vahvistaa viikon sisällä kilpailusta osallistuvansa EO-joukkueeseen. Mikäli koirakko kieltäytyy joukkuepaikasta, paikkaa tarjotaan seuraavalle kyseisen viikonlopun tulosten mukaisesti.

Koirakko voi saavuttaa joukkuepaikan korkeitaan yhdessä karsintakilpailussa ja joukkuepaikan saavuttanut koirakko jätetään huomioimatta seuraavien karsintakilpailujen joukkuepaikkoja määritettäessä.

Lisätietoja: kilpailutmk (at) agilityliitto.fi

Vastaa