Tokokokeen saldoa: AVO 1 ja ALO 1

Meiltä oli ilmoitettuna JANKKin tokokokeeseen Zorro avoimeen luokkaan Kimin kanssa ja Ötökkä alokasluokkaan minun kanssa. Viikkoa ennen koetta Kim kuitenkin ilmoitti, että hän onkin töissä eli ohjaaja pitää vaihtaa tai rahat menee hukkaan.
Kolme epäonnistunutta treeniä kerkesin Zorron kanssa tekemään. Touhusta ei tullut yhtään mitään jos Kim oli samalla hallilla. Lisäksi minulla ei oikein ollut käskyt ja äänenpainot hallinnassa.
Ötökkä taasen keksi maanantain kokeenomaisissa treeneissä, ettei paikallaolossa tarvi enää pysyä.
Näistä asetelmista olisi siis hyvä lähteä kokeeseen!

Mutta mitä ihmettä tapahtuikaan! Zorro on kyllä niin uskomaton koira, koska se reagoi jännitykseen parantamalla suoritustaan. Itse yritin keskittyä vaan toimimaan kehässä “oikein” ja kas, se tuotti tulosta! Maahanmeno meni nollaksi, kun Zorro ei mennyt ihan alas saakka vaan asento jäi selvästi vajaaksi. Toki tuonkin olisi voinut toisella käskyllä korjata, mutta en edes tajunnut että maahanmeno voisi epäonnistua.
Zorro siis nollasi yhden liikkeen ja silti napsahti voitto! Nyt on AVO 1-tulos hankittu ja suunta kohta VOIvoi luokkaa..

Ötökän kanssa jännitti ihan huimasti mennä paikallaoloon. Lähinnä pelkäsin, että koirani voi pilata jonkun muun suorituksen, vaikka Ötökkä kyllä juoksee suorinta reitiä minun luokse jos ei pysy.
Laskin Sirken ohjeiden mukaan “katon lamppuja” ja kas, Ötökkä pysyi. jopa niin hyvin, että vaati toisen käskyn istumaan nousuun.
 Jokaisessa liikkeessä oli toki hieman petrattavaa. Seuraamisessa hieman jätätti, kun alkoi jänskättää. Sama näkyi liikkeestä maahanmenossa, vaikka itse maahanmeno oli hyvä. Luoksetulossa jäi perusasennossa hieman taakse. Hyppy oli hyvä. Kaukoissa tapahtui sitten se isoin virhe, eli koiralla ei ollut aikomustakaan nousta ekalla käskyllä istumaan. Tämäkin ongelma oli etukäteen tiedossa. Pisteitä kuitenkin liikkeestä saatiin, kiitos Petronellalle 😉
Suoritus riitti kuitenkin ALO 1-tulokseen! Rimaa hipoen, mutta sehän riittää. Nyt jatketaan harjoituksia ja ehkä sitten vuoden päästä AVOon 🙂

Iso kiitos kuuluu Zorron osalta Kontkasen Matille, joka vilpittömästi on aina auttanut Kimiä eteenpäin. Sirke taas on jaksanut potkia mua ja Ötökkää, vaikka aina välillä on tuntunut siltä, että tuleeko tästä yhtään mitään. Kiitoksia myös treenikavereille ja meidän ryhmäläisille! Vieläkin muut uskaltavat tuoda koiransa Ötökän viereen paikallaoloon..

Vastaa